El centre de salut de Fuensanta, del departament València-Hospital General, és el primer centre d’atenció primària a l’Estat espanyol que aconsegueix la Designació CS-IHAN, la iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància promoguda per l’OMS i UNICEF .

És el primer centre d’atenció primària que ho aconsegueix després de superar àmpliament les 4 fases d’avaluació, mostrant un alt grau d’excel·lència en els requisits exigits. Carmen Rosa Pallàs, presidenta de iHAN, ha transmès per carta la seva felicitació a tots els involucrats en aquest projecte, ja que “la superació amb èxit dels requisits exigits demostra el gran esforç realitzat pels líders i els treballadors i l’empenta i suport de la gerència i de la comissió de lactància del centre de salut de Fuensanta “.

Entre els aspectes que destaca l’informe, emès per l’Associació de la IHAN per concedir l’acreditació de Fase 4D, els avaluadors assenyalen l’esforç que s’ha fet per oferir informació a totes les dones durant l’embaràs i a les seves famílies per gaudir d’una lactància materna eficaç. En aquest sentit és molt important la manera en què s’utilitza la història clínica informatitzada per controlar les assistències, així com l’organització de la informació des de la consulta de la llevadora i la sistematització de la cita prenatal.

La iHAN és una iniciativa, llançada per l’OMS i la UNICEF, que té per objecte animar als hospitals, serveis de salut i, en particular, a les sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement. La iHAN compta amb un pla d’acció europeu que fixa els objectius per a aquesta àrea. En aquest sentit, és un pas important en la humanització de l’assistència a les mares i lactants per a la zona d’actuació del departament de salut.

Fer Comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà publicada.